Van der Voort met moeite langs Henderson op PDC WK

Van der Voort heeft zich met moeite geplaatst voor de tweede ronde van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Hij stond twee keer achter tegen John Henderson, maar wist te partij toch met 3-2 te winnen. 

Henderson mocht aan de partij beginnen, maar Van der Voort pakte de eerste leg. De darter uit Purmerend kon de voorspong niet uitbouwen omdat hij zijn dubbel miste voor een 139-finish. Henderson gooide wel 99 uit om direct terug te breaken. Het werd 2-2. In de laatste leg kwam Van der Voort niet tot hoge scores waardoor Henderson na vele pogingen op de dubbels toch de eerste set kon pakken.

In de tweede set ging het niveau van Van der Voort wat omhoog en pakte de break in de vierde leg om de set met 3-1 te winnen. Henderson kwam in de derde set beter in zijn spel. Hij brak Fast Vinny in leg twee en won de derde set met 3-0. De vierde set ging weer met dezelfde cijfers naar Van der Voort en een beslissende set was nodig.

In de laatste set kwam Henderson 2-1 voor, maar via een 157-finish kon Van der Voort een verlenging afdwingen. In de laatste set moet er met twee legs verschil worden gewonnen. De Nederlander kwam zelfs op voorsprong en mocht gaan gooien voor de wedstrijd. In de laatste leg kon Henderson geen triple meer vinden. Van der Voort had moeite om de laatste dubbel te vinden maar gooide die wel en won de partij.

Na de kerst mag Van der Voort aantreden tegen Mervyn King of Max Hopp. Beide spelers spelen later vanavond tegen elkaar.

 Vincent van de Voort is blij na zijn zege tegen John Henderson. (PRO SHOTS/Actionimages)