Vampire Diaries-ster kandidaat voor Supergirl

Vampire Diaries-actrice Claire Holt is in de running om de titelrol te gaan spelen in de CBS-serie Supergirl. Dat meldt entertainmentsite The Wrap. De serie kreeg in september een go van de tv-zender en is nu in volle voorbereiding door bedenkers Greg Berlanti (Arrow, The Flash) en Ali Adler (Chuck, No Ordinary Family).

Supergirl vertelt over de buitenaardse Kara Zor-El, een nichtje van Kal-El, oftewel Superman, die op twaalfjarige leeftijd naar onze planeet kwam en werd opgevangen door de familie Danvers. Na jarenlang haar buitengewone gaven te hebben verborgen, besluit ze deze op haar vierentwintigste te gaan gebruiken om "de heldin te worden die ze was voorbestemd om te worden".

Volgens castingoproepen zullen bekende DC-personages als Jimmy Olsen en Cat Grant ook acte de présence geven in de serie, samen met pleegzusje Alexandra Danvers en de briljante twintiger Winslow Schott (die in de comics bekend is als Toyman). Onlangs gaf Berlanti in een interview aan dat hij het best ziet gebeuren dat de serie een crossover krijgt met The Flash en Arrow (die in de VS deze week samen een eigen crossover hebben), ook al worden de series niet allemaal bij dezelfde tv-zender uitgezonden.

Claire Holt
Claire Holt (Wikia)

De 26-jarige Holt is het beste bekend als Rebekah Mikaelson in The Vampire Diaries en de spin-off The Originals, en zal binnenkort naast David Duchovny te zien zijn in de miniserie Aquarius. CBS heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de serie zal starten, noch heeft een Nederlandse omroep zich al gemeld.