Hellemons: "Maaskant perfect voor NAC"

Eric Hellemons vindt Robert Maaskant een uitstekende kandidaat om hoofdtrainer bij NAC Breda te worden. Hellemons is op dit moment interim-coach in Breda. Hellemons volgde vorige maand de ontslagen Nebojsa Gudelj op bij NAC. De oud-verdediger van RBC Roosendal zit zaterdag tegen AZ mogelijk voor de laatste keer als eindverantwoordelijke op bank bij de Bredanaars.

De interlandperiode biedt de Brabantse club tijd om een definitieve opvolger voor Gudelj vast te leggen. "Het zou zowel voor de club als voor mij goed zijn als er in die periode duidelijkheid komt over de trainerspositie", zegt Hellemons tegen Voetbal International. "Dat heb ik de clubleiding laten weten en ik heb de indruk dat zij er net zo over denken als ik."

Maaskant is nadrukkelijk in beeld om terug te keren in het Rat Verlegh-stadion. De Schiedammer was tussen 2008 en 2010 al hoofdtrainer bij NAC. "Als je het mij persoonlijk vraagt, zeg ik: Maaskant zou perfect passen bij NAC. Als trainer en als mens heb ik hem hoog zetten", aldus Hellemons. Maaskant is werkzaam bij Columbus Crew in de Verenigde Staten.

De oud-verdediger liet al weten open te staan voor een rentree. "Ik denk dat Rob Penders en ik onder hem goed kunnen werken. We zijn, denk ik, in staat om hem aan te vullen en nu en dan op de rem te trappen", vertelt Hellemons, die ook na de komst van een nieuwe hoofdtrainer betrokken blijft bij het eerste elftal.

Als interim-coach stuurde hij donderdag Adnane Tighadouini tijdens de training naar de kleedkamer. "Ach, dat soort dingen gebeurt zo vaak. Alleen nu stond er toevallig een cameraploeg van FOX Sports bij. Niets aan de hand. Adnane staat zaterdag tegen AZ gewoon in de basis", besluit de interim-coach. NAC staat na elf speelronden op de zestiende plaats.