Van Gerwen en Van Barneveld door op World Grand Prix

Op dag twee van de World Matchplay in Dublin troffen twee Nederlanders elkaar in de eerste ronde. Michael van Gerwen speelde tegen Vincent van der Voort. Raymond van Barneveld trad aan tegen Dave Chisnall. De World Grand Prix is het toernooi dat legs zowel begonnen als afgesloten moeten worden met een dubbel. 

Van der Voort mocht aan de partij beginnen, maar moest de eerste leg direct afstaan aan Van Gerwen. Fast Vinny brak wel direct terug. Van der Voort moest opnieuw een break toegeven en Van Gerwen pakte daarna de set door honderd uit te gooien. De tweede set ging met 3-0 naar Van Gerwen en won daarmee de partij. In de tweede ronde wacht Dean Winstanley, die met 2-1 (3-0, 2-3 en 3-1) te sterk was voor Michael Smith. 

Van Barneveld had in het begin weinig in te brengen tegen Dave Chisnall. Hij werd twee keer gebroken en verloor de eerste set met 3-0. In de tweede set liet Barney zien dat hij nog wat in huis heeft door 129 uit te gooien en brak Chizzy direct. De Engelsman kwam echter wel weer 2-1 voor. Met een finish van 105 en 32 pakte Van Barneveld de tweede set. 

Van Barneveld zette de goede lijn door in de derde set door 109 en 75 uit te gooien. Chisnall pakte een break terug, maar het was Van Barneveld die de set pakte en daarmee de wedstrijd. Donderdag treft Barney Mervyn King, die met 2-1 (3-2, 1-3 en 3-2) te sterk was voor Wes Newton.  

Woensdag worden er vier wedstrijden van de tweede ronde gespeeld. De partijen zullen gaan over best-of-5 sets. 

Uitslagen World Matchplay Ronde I - 07/10/2014

Darter Darter Uitslag (sets)
Terry Jenkins Kim Huybrechts 2-0 
Peter Wright Jamie Caven 2-1 
Mervyn King Wes Newton 2-1 
Dean Winstanley Michael Smith 2-1 
Stephen Bunting Ronnie Baxter 2-0
Michael van Gerwen Vincent van der Voort 2-0 
Dave Chisnall Raymond van Barneveld 1-2 
Simon Whitlock Richie Burnett 1-2 

Programma ronde II 08/10/2014

Adrian Lewis v Kevin Painter
James Wade v Robert Thornton
Phil Taylor v Andrew Gilding
Gary Anderson v Michael Mansell