Slachtoffers leggen claim neer bij Haaksbergen

Negen slachtoffers van het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen dienen een bezwaar in tegen het verlenen van de vergunning voor het evenement. Ze willen een schadevergoeding. Dat zegt letselschadeadvocaat Yme Drost vrijdag.

Drost vertegenwoordigt vijftien mensen, van wie een deel nog in het ziekenhuis ligt. Onder hen zijn ook nabestaanden van een van de drie overleden slachtoffers.

Volgens de jurist deugt de afgegeven vergunning niet. Zo was er geen goed calamiteitenplan en werd onvoldoende aandacht besteed aan de veiligheid. Toeschouwers werd zondag niet goed verteld waar ze mochten staan.

Bovendien ontbreekt een ontheffing waarin staat dat een monstertruck op de openbare weg mag rijden. Een parkeerplaats is volgens Drost ook een stuk van de openbare weg.

Het zou de advocaat verbazen als de slachtoffers geen schadevergoeding krijgen. "De vergunning vertoont zulke gebreken dat ons verzoek wel zal worden gehonoreerd."

Volgende week wil Drost namens de slachtoffers ook de organisatie aansprakelijk stellen voor het ongeval. "Dat heeft nu nog geen haast."