Ouders verongelukt zoontje blij met filmpje Action

De afgelopen dagen zijn er in groten getale reacties ontvangen op de vraag van Hilly Redder van Redder transport uit Staphorst: wie heeft er nog filmpjes of foto’s van Vince? De peuter overleed op 23 juli nadat een tractor de auto, waar Vince en zijn ouders inzaten, doorboorde. "Heel Staphorst leeft erg mee met de ouders van de verongelukte peuter Vince," zegt Redder.

De zaak leek eerst nergens op uit te komen, maar na publicaties in, onder andere, het Algemeen Dagblad doken er bewegende beelden op van de bewakingscamera’s van de Action.

Vince en zijn ouders waren voor een uitstapje naar Staphorst. Toen ze op de terugweg waren naar huis in Heerjansdam sloeg het noodlot toe. Een tractor doorboorde hun auto en door de klap werd de peuter met zijn stoeltje uit de wagen geslingerd en overleed ter plekke.

Volgens Redder heeft de dominee van de Hersteld Hervormde kerk in Staphorst afgelopen zondag nog bij het drama stilgestaan. “Beide families zijn aangehaald door de dominee. De familie van Vince, maar ook de familie van de 26-jarige bestuurder van de tractor die deze ramp veroorzaakt heeft. Ook die familie heeft veel te verwerken. Voor hen is dit ongeluk ook een drama.”

De moeder van Vince, Lenny van der Giessen, is dankbaar voor alle steun en aandacht in deze zaak. “Een gevoel wat niet te beschrijven is. Het verlies van Vince slaat in als een bom, en nu dat er zoveel aandacht wordt besteed aan onze zoektocht, maakt je hart een klein sprongetje van geluk. Bijna niet te geloven. Toch nog een filmpje van onze lieve schat. Zo trots op Action Staphorst en Ludo Boon, de beveiliger van Action die de beelden vond. En alle mensen die ons steunen: in een woord, respect! Bedankt en liefs van de moeder van Vince,” aldus Van der Giessen.

Redder van het gelijknamige transportbedrijf is ook erg blij met het resultaat voor de ouders van Vince. Ze verspreidde in Staphorst een foto van de peuter. “Inmiddels heb ik mailcontact gehad met  zijn ouders en alle mails en reacties van Staphorst doorgestuurd. Ze zijn er heel blij mee. Ik heb ze met liefde geholpen.  Nu hebben ze gelukkig deze film van Vince.”