[EKZ] Van Rouwendaal blij met tweede medaille

Sharon van Rouwendaal kent een succesvol Europees kampioenschap zwemmen. Gisteren greep ze de gouden medaille op de tien kilometer open water. Daar kwam vandaag nog een zilveren medaille op de vijf kilometer bij.

"Ik verras mezelf wel een beetje met dit succes", liet Van Rouwendaal na de race van vandaag weten. "Ik wist wel dat ik heel sterk was, maar je moet het toch maar even doen. Het is heel mooi om nog een medaille te pakken. Ik ben er heel blij mee."

Het is voor Van Rouwendaal de eerste keer, dat ze mee doet aan een EK in het open water. Na haar gouden medaille kreeg ze erg veel reacties, maar de knop werd snel omgezet. Er moest per slot van rekening nog gepiekt worden op de vijf kilometer. "Het was wel zwaar. Op het laatst had ik wel pijn in mijn armen en mijn benen. Ik verzuurde wel aardig. Maar ik ben wel gewend om met pijn te zwemmen. Ik vond het ook wel weer fijn om alleen te zwemmen en niet in een groep te liggen."

Van Rouwendaal neemt vanaf maandag deel aan de wedstrijden in het binnenbad. Ook daar heeft ze een omvangrijk programma met de 800 meter en de 1500 meter vrije slag en de 400 meter vrij of de 200 meter vlinderslag.