Volleybalsters sluiten groepsfase af met zege

De Nederlandse volleybalsters hebben de groepsfase in de World Grand Prix op een goede manier afgesloten. In Doetinchem werd met 3-0 (25-18, 25-21 en 25-20) gewonnen van Polen. Oranje won in totaal acht van de negen groepsduels en eindigt daarmee bovenaan in de poule. De tussenronde in het Poolse Kozalin is de volgende missie.

Bondscoach Gido Vermeulen was erg tevreden over het optreden van zijn ploeg. "We speelden zeer geconcentreerd en alle speelsters die in het veld kwamen maakten een sterke indruk", vertelde hij op de persconferentie. In de laatste set was er een hoofdrol voor de uitstekend spelende Esther van Berkel, die op 24-20 het winnende punt maakte.

Nederland reist dinsdag af naar Kozalin om daar volgend weekeinde de tussenronde te spelen. In de halve finale is Puerto Rico de tegenstander, de andere halve eindstrijd gaat tussen België en Polen. De winnaar van het toernooi plaatst zich voor de Final Six, de grote finale waar alle toplanden aan deelnemen.