Blamage volleybalsters tegen Puerto Rico

De Nederlandse volleybalsters hebben vrijdag hun eerste nederlaag in de World Grand Prix geleden. In Doetinchem namen ze een 2-0 voorsprong tegen Puerto Rico, maar ging de wedstrijd uiteindelijk naar de Caribische ploeg: 25-23, 25-20, 21-25, 22-25, 13-15. De Oranjevrouwen waren al voor de wedstrijd zeker van plaatsing voor de tussenronde.

Nederland speelde moeizaam in de openingsset, maar won die wel nipt. In het tweede bedrijf ging Puerto Rico in het begin aan de leiding. Oranje was echter bij de les en sleepte ook die set uit het vuur. De derde set leek overtuigender naar Nederland te gaan, maar Puerto Rico draaide een vroege achterstand om en bleef in de wedstrijd. De ploeg won daarna ook de vierde set en trok de stand gelijk.

In de beslissende vijfde set ging het tot 11-11 gelijk op. Daarna scoorde Nederland twee keer en met een 13-11 voorsprong mocht het eigenlijk niet meer mis gaan. Oranje scoorde daarna echter niet meer en liep dus toch tegen een nederlaag aan.