Spakenburg start intern onderzoek

Spakenburg gaat intern onderzoek doen naar vermeend dopinggebruik door spelers van het eerste elftal. Dat meldt de amateurclub zaterdag op zijn website.

Twee anonieme oud-spelers onthulden vrijdag in de NRC dat spelers in het seizoen 2011-2012 stelselmatig doping gebruikten. Ze namen een supplement waar het verboden middel methylhexanamine in zat. Dat goedje maakt je alerter en zorgt ervoor dat je je minder snel vermoeid voelt.

Spakenburg erkent dat er destijds inderdaad een keer een verboden middel is aangetroffen in de kleedkamer. Het hoofd medische zaken nam het middel toen in beslag en verbood het gebruik ervan. Vervolgens werd het middel volgens de club nooit meer aangetroffen.

De spelers trokken zich volgens de twee anonieme voetballers niets aan van het verbod. Pas een seizoen later, toen er een nieuwe trainer was, verdween het middel uit de kleedkamer.

Spakenburg zegt enorm geschrokken te zijn van het nieuws. De club verleent alle medewerking aan het onderzoek dat de Nederlandse Dopingautoriteit en de KNVB waarschijnlijk gaan starten.