Nog twee relschoppers bekerfinale bekend

Twee Ajaxsupporters hebben zich donderdagochtend gemeld bij de politie wegens betrokkenheid bij ongeregelheden tijdens de bekerfinale in de Kuip. Het duo meldde zich een halfuur nadat de politie foto's van hen online had gepubliceerd. Het gaat om een 21-jarige man uit Apeldoorn en een 25-jarige man uit Hoofddorp.

Vorige week plaatste de politie al foto's van vijf andere relschoppers op internet. Vier van hen meldden zich nog dezelfde dag. De identiteit van de vijfde man werd op basis van tips achterhaald.

Op korte termijn worden geen nieuwe afbeeldingen meer gepubliceerd, meldt de politie. Het onderzoek loopt echter nog en daarom wordt niet uitgesloten dat in de toekomst wel weer foto's van verdachten openbaar worden gemaakt.

De politie ging tot de actie over omdat ze de relschoppers op de in het stadion gemaakte beelden niet kon herkennen. Supporters van Ajax misdroegen zich in april tijdens de met 5-1 verloren bekerfinale van PEC Zwolle. Ze gooiden vuurwerk op het veld en stoeltjes en toiletten werden vernield. De schade aan de Kuip bedroeg zo'n 66.000 euro.