Identiteit vijfde vuurwerkgooier bekerfinale bekend

De politie weet wie de vijfde Ajaxfan is die wordt gezocht voor de ongeregeldheden in april in de Kuip bij de bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle. Het gaat om een 26-jarige Amsterdammer. Hij moet zich bij de politie melden.

Van vijf relschoppers werden vorige week foto's op internet gezet omdat de politie ze op de in het stadion gemaakte beelden niet kon herkennen. Vier van hen meldden zich nog dezelfde dag. De identiteit van de vijfde kon na tips worden achterhaald.

De politie gaat donderdag opnieuw foto's van verdachten online zetten. Relschoppers die dat willen voorkomen moeten zich voor die tijd vrijwillig bij de politie melden.

Supporters van Ajax misdroegen zich tijdens de met 5-1 verloren bekerfinale in Rotterdam door met vuurwerk te gooien en stoeltjes en toiletten te vernielen. De schade bedroeg zo'n 66 duizend euro.

Naast de vier relschoppers wier foto werd gepubliceerd werden vorige week nog 23 verdachten aangehouden. Verdachten die niet thuis waren kregen een brief met een datum waarop ze zich alsnog moeten melden.

Alle verdachten mogen tijdens wedstrijden van Ajax niet bij de Arena en in het centrum van Amsterdam komen. Ze hebben van de KNVB bovendien een algeheel stadionverbod van drie jaar gekregen. In november moeten ze zich verantwoorden voor de rechtbank in Rotterdam.