Zaterdag weer extreem lange files richting de zon

Vakantiegangers die komend weekeinde naar het buitenland rijden, kunnen zich opnieuw opmaken voor flink wat vertraging. De ANWB verwacht zaterdag wederom extreem lange files richting het zuiden. Zondag is het vooral in tegenovergestelde richting druk.

Net als vorig weekeinde, toen op het hoogtepunt zaterdagmiddag zo'n duizend kilometer stond, worden vele honderden kilometers file verwacht. Al vroeg rond 07.00 uur moeten weggebruikers in Frankrijk rekening houden met opstoppingen. Rond het middaguur wordt het naar verwachting het drukst.

De autoroute du soleil, de A7 tussen Lyon en Orange, wordt opnieuw het grootste knelpunt op deze tweede zwarte zaterdag. Ook de A10 van Parijs naar Orléans en de A71 en A75 via Clermont-Ferrand staan naar verwachting bomvol.

Op de Duitse autobahn voorziet de ANWB lange files op de A3 en A9 van Frankfurt naar München en op de A8 tussen München en Salzburg. In het noorden is de vertraging het grootst rond Bremen en Hamburg.

In Oostenrijk is er komende zaterdag weer veel vertraging op de A11 bij de Karawankentunnel richting Slovenië. Afgelopen weekend was de wachttijd daar twee uur. Ook voor de Gotthardtunnel in Zwitserland loopt de wachttijd opnieuw op tot twee uur, vooral vanuit het zuiden door terugkerend vakantieverkeer.