Huta Galung in Scheveningen te sterk voor Haase

Jesse Huta Galung heeft in Scheveningen de als eerste geplaatste Robin Haase verslagen in het plaatselijke challengertoernooi. Het werd 7-6(4) en 7-5. Vorig jaar was Huta Galung ook al te sterk voor Haase in Scheveningen. Beide heren troffen toen elkaar in de finale.

In de vijfde game van de eerste set plaatste Huta Galung de eerste break. Haase kreeg in de daaropvolgende game vier kansen om de break achterstand ongedaan te maken, maar deed dat niet. Op 4-3 wist de Hagenaar op zijn achtste breakpoint toch terug te breaken. Beide heren hielden in de restant van de service en Huta Galung wist de resterende tiebreak te winnen. 

Huta Galung wist in het begin van de tweede set direct op 2-0 te komen. De geboren Haarlemmer was in de tweede set soeverein op eigen service, tot het moment hij de wedstrijd uit mocht serveren. Haase kreeg zijn eerste breakkans van de set en profiteerde direct van een backhandfout van Huta Galung.

Het lukte Haase echter niet om een tiebreak eruit te slepen. Huta Galung besliste de wedstrijd met een backhandwinner langs de lijn, na het initiatief in de rally van Haase overgenomen te hebben. In de kwartfinale speelt Huta Galung tegen de Oostenrijker Martin Fischer.