'Nog veel plofkip in supermarktschappen'

Het overgrote deel van het kipschap in de grootste supermarktketens is nog altijd gevuld met plofkip. Dat meldt Wakker Dier dinsdag op basis van eigen onderzoek. Opmerkelijk, vindt de dierenrechtenorganisatie, omdat de supers vorig jaar nog verklaarden dat de plofkip niet meer van deze tijd is en zo snel mogelijk vervangen moet worden.

Zelfs in het best scorende filiaal was nog altijd 58 procent van het kipschap gevuld met plofkip, in de slechtste winkel was dit zelfs 95 procent. Wakker Dier bezocht tien winkels van tien ketens. De filialen van Dirk, Jumbo en Emté kwamen het slechtst uit de bus: het kipschap was hier bijna volledig gevuld met plofkip.

Marktleider Albert Heijn is een middenmoter, samen met Aldi en C1000. Coop, Plus, Lidl en Deen hadden het meeste aanbod aan diervriendelijke varianten zoals biologische kip en kip met 'Beter Leven-sterren'.

Van het hele kipschap werden alle stapels kipproducten geteld, gemeten en onderverdeeld in de verschillende keurmerken. Aan de hand van de lengtes van alle verschillende verpakkingen en de lengte van het gehele kipschap werd een vergelijking gemaakt.