SCP ziet obstakels voor participatiesamenleving
De overgang van de Nederlandse verzorgingsstaat naar een participatiesamenleving wordt een moeizame. De verwachting dat burgers voor elkaar gaan zorgen is niet realistisch. Dat zegt directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau Kim Putters in een essay dat hij dinsdag presenteert en waar NRC Handelsblad over schrijft.
Volgens Putters heeft niet iedereen zin, tijd of de vaardigheden om andere mensen te verzorgen of te verplegen. Hij wil daarom een debat op gang brengen over de weg naar de participatiesamenleving. De SCP-directeur stelt dat burgers tijd nodig hebben om te beseffen dat ze niet automatisch meer recht hebben op een bepaald aantal uren zorg. Ook het bewustzijn dat ze zorg zelf moeten gaan regelen komt langzaam.
De meeste gemeenten zijn volgens Putters ook nog niet klaar voor hun nieuwe taak. Zij moeten gaan bepalen en vastleggen welke minimale professionele zorg zij willen bieden. Daardoor zullen verschillen ontstaan tussen gemeenten. "Dat is een lastige taak die lang niet iedereen goed zal kunnen vervullen", stelt Putters.
Hij verwacht dan ook dat de participatiesamenleving niet 'binnen een paar jaar' is gerealiseerd. De rijksoverheid moet zich volgens Putters daarom met het proces bemoeien en zich niet volledig terugtrekken. "Het komt niet vanzelf wel goed."
Ik ben van mening dat er wel moet worden bezuinigd, voor iedereen dus ook voor mij. Maar niet op deze scheve manier, en niet zo snel en veel.
Alice Cooper : Why, thank you!
Sam the American Eagle : Freakos: One. Civilization: Zero.
De natte droom van de VVD.
man's worst enemy.
Als ik niet meer voor mezelf kan zorgen ga ik lekker dood. Come on, wij worden zo oud. Als het moment is aangekomen dat we als oudjes niet meer voor onszelf kunnen zorgen moeten we gewoon plaatsmaken voor de toekomst.. ik vind het egocentrisch als we de jeugd opzadelen met immobiliteit, eenzaamheid en andere ouderdomskwalen.
Ik begrijp het wel als je ouders zijn overleden en je kids maken kids. Je bent dan next-in line. Dan gaan mensen op de één of andere manier vastklampen aan het leven en worden ze zo bang.. en dan rijden ze zooooooooooooo langzaam en dan rekken ze het leven nog langer uit en sommige die gaan ook nog is klagen. over alles wat los en vaststaat en met name over de jeugd... in mijn tijd zus, ja mijn zoo... jou tijd is voorbij.. die motherfucker!
fuck that, ik print het desnoods op mijn arm! I AIN'T GOING OUT LIKE THAT.
leve de 100 jarige man die uit het raam klom en verdween! (en dood neerviel)
ik tetter maar wat, dat weet ik ook wel!
En vergeet het sociale aspect niet: voor sommige mensen is de thuiszorg of tafeltje-dekje hun enige contact (en die kan dus aan de bel trekken als het slecht gaat).
Meer belasting...de rest is illusie
Ze stikken er maar in. Die generatie is hoofdverantwoordelijk voor de problemen in dit land, is de enige generatie die ruim in de slappe was zit, dus ze lossen met hun geld het probleem maar op.
Deze papa en mama werken beiden thuis.
[ Bericht gewijzigd door TijnieTijn op dinsdag 17 juni 2014 @ 14:38 ]
En bejaarden die groot willen wonen verkopen maar gewoon hun huis in een terug-huur constructie en huren schoonmakers in.
maar goed voor mij is dit niets anders dan een bevestiging dat je de overheid niet kan vertrouwen, iedere keer gaat de belasting omhoog zogenaamd om een voorziening te betalen, en aan het eind van de rit trekt de overheid overal z'n handen vanaf, maar houdt het geld wel in z'n zak.. dus je hebt geen geld meer en ook geen dienstverlening.. als ik m'n geld zelf mocht houden en op een (echte) vrije markt mocht besteden had ik een stuk meer waar voor m'n geld gekregen
Overigens zijn de stijgende kosten vooral te wijten aan de extreme prijzen die er voor medicijnen gerekend worden wat samengaat met het patentrecht op medicatie. Het aantal hulpbehoevenden stijgt niet zo snel als de kosten van zorg. Zorgverzekeraars rekenen die kosten weer door aan de klant, en de verantwoordelijke ministers verzaken al jaren de vinger op de zere plek te leggen. Daarnaast hebben we te maken met privatisering van zaken die niet geprivatiseerd zouden moeten worden.
Dit zorgt voor een onevenredig harde stijging van kosten, en begrotingen die ieder jaar weer stijgen zonder dat er tekenen zijn van daling. Dat is goed nieuws voor bedrijven, maar slecht nieuws voor de burger.
Hetzelfde is te zien (in minder mate) bij de energievoorziening, deze kosten blijven stijgen terwijl het verbruik zelfs minder word. Er word geen haast gemaakt met innovatie en alternatieven, om maar zo lang mogelijk op de huidige methode door te gaan.
B-FliP Youtube Channel
Bionic - In on the Outside EP: 2-3-2012
Er zijn nu verschillende generaties in leven die heel verschillende gevolgen ervaren van de inmiddels jaren durende crisis. En de groep die nu 55-75 is, heeft enorme welvaartsgroei gekend en veel vermogen opgebouwd.
Vanochtend zat ik in een discussie over welke zorg je krijgt binnen de 30 baht regeling (= 6 euro per maand) in staatsziekenhuizen in Thailand.
Wil je luxe (= eigen kamer e.d.) , dan moet je bijbetalen of naar een commercieel ziekenhuis.
Wij, in Nederland, krijgen steeds meer 2de wereldland zorg waarbij de familie de patient moet verzorgen zoals in Thailand.
In Thailand heb je echter geen dure verplichte verzekering.
Niet betalen is niet krijgen.
Van het geld dat je dan bespaard kan je zelf zorg inhuren.
Maar hier betalen we veel meer, maar krijg je steeds minder.
Patiënten krijgen goedkoper medicijn in ziekenhuis
[ Bericht gewijzigd door Hi_flyer op dinsdag 17 juni 2014 @ 15:11 ]
B-FliP Youtube Channel
Bionic - In on the Outside EP: 2-3-2012
Dat is de hypocrisie van de gehele participatiesamenleving; meer belasting, minder diensten.
B-FliP Youtube Channel
Bionic - In on the Outside EP: 2-3-2012
De term babyboomer verwijst naar de na-oorlogse generatie, geboren tussen 1945 en 1970. De eersten zijn dus nu een paar jaar met pensioen, de grote golf komt eraan. De gemiddelde babyboomer is dus NIET tussen de 60 en de 70.
Als je kijkt naar het aantal geboortes per jaar, zie je een vrij duidelijke afbakening van de babyboomgeneratie:
foto
Ook zie je heel duidelijk dat diezelfde generatie zeer weinig kinderen kreeg:
foto
Gevolg is een bevolkingsopbouw die niet meer de gezonde vorm van een piramide heeft, maar van een urn. En die laatste vergelijking is veelzeggend....
Het stuk zegt zelf:
de babyboomgeneratie van 1946-1970 begint sinds 2011 de leeftijd van 65 jaar te passeren.
De verwachtingen van het CBS is wat dat aangaat ook het doortrekken van grafieken, iets wat meer met schattingen te maken heeft en de manier waarop je rekent. Als je naar de huidige situatie kijkt zal het niet zo dramatisch zijn zoals word weergegeven.
[ Bericht gewijzigd door B-FliP op dinsdag 17 juni 2014 @ 15:16 ]
B-FliP Youtube Channel
Bionic - In on the Outside EP: 2-3-2012
het geld is er wel..alleen is het bij de rijken in de portemonnee belandt
http://sargasso.nl/rijken-worden-weer-rijker-nederland/
terwijl een gemiddelde burger er op achteruit gaat, moet meer belasting betalen , premie worden verhoogd voor minder zorg, lonen zijn nu een jaartje of 3 bevroren, je bent ineens een scheefwoner waardoor de huurprijzen met 6% verhoogd worden enz. enz.. en wat doet de top met al dat extra geld? elkaar bonussen uitdelen, fiscale fraude, ongelijk behandeling rijk ern arm, teveel declareren, in onnodige projecten investeren
http://www.binnenlandsbes(...)sparen.9056457.lynkx
http://www.joop.nl/econom(...)ijken_worden_rijker/
http://www.nrc.nl/nieuws/(...)n-miljoenen-te-veel/
er is geen crisis en/of vergrijzing, het geld dat zou moeten circuleren is nu ( op sluwe wijze) door de rijken binnen geharkt en opgepot,
Nee.
Hebben we hier voor gestemd?
Nee.
Op een dag kwam bolle willem met down syndroom, ging op de troon zitten en spuwde dit gal.
Krijg maar lekker het heen en weer met je participatie.
Volgens mij is nu beginnen (is al begonnen) met dat soort projecten veel zinniger dan al dat geleuter nu over toeslagje hier, pleistertje daar beleid.
Daarnaast kan je prima grafieken doortrekken zoals het CBS gedaan heeft. De huidige grootte van die generatie is bekend, hun levensverwachting is zeer goed te benaderen, de rest is wat basisschoolniveau rekenwerk. Het zal dus precies zo dramatisch zijn als het nu wordt voorgespiegeld. Het is doodzonde dat de jongere generaties niet inzien dat ze de komende decennia leeggezogen zullen worden, zowel financieel als qua vrijetijdsbesteding.
Met het gequote kan ik het verder alleen mee eens zijn, maar dit word mede vergroot door de dingen die ik aanhaalde in mijn eerste reactie op dit item. Het patentrecht voor medicatie, en de manier van belonen en bekostigen dient minder corporaat te zijn dan in de afgelopen decennia het geval was. Zeker moet onderzoek naar medicatie en genezing beloond en gestimuleerd worden, maar je ziet een heleboel geld ontransparant wegvloeien waarbij zelfs farmaceutische bedrijven kennelijk niet veel profiteren in de cijfers. De vraag waar het dan WEL naartoe gaat word niet echt genoemd.
Farmaceuten geven vaak complexe filter en destilatietechnieken, alswel als wetgeving de schuld van extreem hoge prijzen (zie het voorbeeld waarbij een 3000 EUR kostend medicijn voor 150000 EUR verkocht word). Naar mijn mening word er naar het gebeuren in dit gebied enorm weinig onderzoek gedaan en lijkt daar ook weinig animo voor. De grootste winsten worden onder andere uit kanker medicatie gehaald, iets waar ik echt mijn vraagtekens bij heb.
B-FliP Youtube Channel
Bionic - In on the Outside EP: 2-3-2012
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken