'Democraten willen George Clooney als gouverneur'

De Amerikaanse Democratische partij wil George Clooney warm maken voor het gouverneurschap van Californië. Dat schrijft de Britse boulevardkrant Daily Mirror, die sprak met vrienden van de 53-jarige acteur. De democraten hopen hem in 2018 naar voren te kunnen schuiven als kandidaat.

"George is enorm populair bij de Democraten en wat is een betere positie om hem neer te zetten dan gouverneur van Californië, de staat van Hollywood?", zegt een vriend. "Nu hij Amal aan zijn zijde heeft, wordt hij nog geschikter geacht." In april werd bekend dat de acteur is verloofd met de 36-jarige Britse advocate Amal Alamuddin.

Clooney flirt al jaren met de politiek. Hij organiseerde twee jaar geleden een groot feest om geld in te zamelen voor de democratische president Barack Obama, die toen streed om herverkiezing. Clooney schreef, regisseerde en speelde in het politieke drama The Ides of March. Hij was ook jarenlang vredesambassadeur van de Verenigde Naties, maar die functie legde hij onlangs neer.

Clooney zou niet de eerste Hollywoodacteur worden die de functie van gouverneur van Californië bekleedt. Ronald Reagan en Arnold Schwarzenegger gingen hem voor.