Alcomobiliste krijgt 55 jaar gevangenisstraf

De 53-jarige Sherri Lynn Wilkins is in Los Angeles veroordeeld tot 55 jaar gevangenisstraf. De vrouw kreeg de straf omdat ze na een aanrijding drie kilometer met een overreden voetganger op de voorruit van haar auto was blijven rijden. Wilkins werd in februari al schuldig bevonden aan doodslag op de 31-jarige Phillip Moreno.

In november 2012 reed de vrouw in Los Angeles de 31-jarige Moreno aan. In plaats van te stoppen, reed de vrouw nog ettelijke kilometers door met de stervende man door haar voorruit. Er moesten andere weggebruikers aan te pas komen om Wilkins tot stoppen te dwingen. De vrouw stapte koeltjes uit haar auto en ging een rokertje doen terwijl omstanders zich om het dodelijk geraakte slachtoffer bekommerden. Moreno zou later in het ziekenhuis overlijden.

Volgens getuigen bij de rechtszaak had Wilkins minstens drie wodka's en bier gedronken, wat overigens door de vrouw werd ontkend. Wilkins verklaarde dat ze het gevoel had dat 'de voetganger uit de hemel was komenvallen, net zoals de bliksem'. De vrouw had dan ook niet het idee dat zij de man, die door de voorruit van haar auto stak, met de auto geraakt had!

Bij de uitspraak hekelde de rechter in Los Angeles vooral de 'extreme ongevoeligheid' van de vrouw omdat ze gewoon doorgereden was in plaats van voor het slachtoffer te zorgen.