Boodschappen in supermarkt goedkoper

Boodschappen bij de zes grote supermarkten zijn in de afgelopen maanden een stuk goedkoper geworden. Dat meldt het televisieprogramma Kassa zaterdag op basis van eigen onderzoek. Vooral koffie, aardappelen en perssinaasappelen zijn minder duur.

Kassa vergelijkt regelmatig de prijzen van de Aldi, Albert Heijn, C1000, Jumbo, Lidl en Plus met elkaar door overal precies dezelfde boodschappen te halen. Volgens het programma zijn alle winkels 'euro's' goedkoper geworden. Bij Aldi is vergeleken met september zelfs sprake van een daling van ruim negen procent. Die supermarkt is met een volle tas van 39,76 euro ook meteen de goedkoopste. De duurste tas is van Albert Heijn: 56,40 euro.

Volgens supermarktdeskundige Paul Moers heeft de prijsverlaging niet alleen met de crisis te maken maar ook met de omzetdaling. "De concurrentie neemt toe. De prijzen bij Aldi zijn flink gedaald. Die supermarkt is in paniek", aldus Moers. "Lidl doet het erg goed en voor Aldi is er maar een remedie: de prijzen verlagen."