[RG] Bertens: laat fans maar jubelen

Kiki Bertens heeft geen moeite met de Nederlandse fans langs de baan tijdens haar wedstrijden. Die mogen haar juist zo hard toejuichen als ze willen.

"Die sfeer hoort erbij en is juist leuk. Ik kan me voorstellen dat het voor een tegenstander vervelend kan voelen, maar je moet daar tegen kunnen”, aldus Bertens tegen de NOS. Morgen speelt Bertens in de derde ronde van Roland Garros tegen de Spaanse Silvia Soler-Espinosa.

In de tweede ronde schakelde ze de Russin Anastasia Pavljoetsjenkova uit, die in de derde set opgaf met een rugblessure. De Russin betichtte via Twitter Bertens en de Oranjefans juist vanwege de aanmoedigingen van van onsportief gedrag. "Volgens mij was mijn reactie niet zo heftig. Ze keek me al heel boos aan, dus ik zei nog netjes sorry.”

Ook morgen tegen Soler zal het niet makkelijk worden, de nummer 85 van de wereld haalde vorige week haar eerste WTA-finale. "Ze speelt lekker op gravel, met veel zware slagen. Het wordt denk ik een zware wedstrijd, waarin ik alles zal moeten geven.”