FOK! wat een weer... Lokaal forse buien

De zon had het gisteren niet overal even gemakkelijk. Langs een zeewindfront ontstond er boven Noord- en Zuid-Holland een lange rij met stapelwolken die de zon behoorlijk temperde. Op een enkele plek viel daar zelfs een buitje uit. Elders was er wel vrij veel zon, al nam de bewolking ook daar uiteindelijk wel wat toe. Vandaag staan er soms stevige buien op het menu.

Vanochtend regent het al in het zuiden en oosten en geleidelijkaan trekt dat naar het noorden en westen toe. Het gaat niet zo heel hard, dus het noorden en noordoosten kunnen het nog lang droog houden. Vanmiddag ontwikkelen er zich in de zachte lucht lokaal forse regen- en onweersbuien. De praktijk heeft de laatste tijd geleerd dat lokaliseren weinig zin heeft. Even afwachten dus, maar er zullen zeker plaatsen zijn waar het even flink tekeer gaat. Er kunnen grote hoeveelheden regen vallen en ook hagel en zware windstoten zijn niet uitgesloten. 

Het wordt ongeveer 21 graden en de noordoostenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig. Langs de kust is er zelfs een windkracht 6 mogelijk.

Ook morgen en deels woensdag valt er nog geregeld regen, maar daarna blijft het een aantal dagen overwegend droog.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Aalscholver1
Een nest Aalscholvers. Prachtig vastgelegd door KlapMongeaul

 Aalscholver2

Aalscholver