'Ferrari gaat fors investeren in F1-team'

Ferrari lijkt fors te gaan investeren in haar Formule 1-team, zo heeft Luca di Montezemolo, de baas van het bedrijf, volgens La Gazetta dello Sport laten weten. Het Italiaanse team worstelt dit jaar flink met de snelheid van de bolide, iets wat teambaas Stefano Domenicali al de kop heeft gekost.

Volgens The Financial Times heeft Ferrari vorig jaar haar records flink gebroken met de hoogste omzet, winst en kasstromen ooit. De winst bedroeg vorig jaar 246 miljoen euro. In La Gazetta dello Sport heeft Di Montezemolo laten weten dat exclusiviteit van de straatauto's een zeer belangrijk punt blijft 'dat een zware uitdaging blijft en de Formule 1 een flinke financiële boost nodig geeft om het gat met de concurrentie te dichten'.

Ferrari lijkt bereid om de portemonnee te trekken om meer goede mensen aan zich te binden. Onlangs werd Red Bull-hoofdontwerper Adrian Newey al aan de Italianen gelinkt. De Brit zei niet op voorhand nee voor de belangstelling uit Maranello. Verder lijkt Jean-Jacques His niet langer van zijn pensioen te kunnen genieten. De 68-jarige Fransman was belangrijk in de technische ontwikkeling bij de motorenafdeling van Renault toen de krachtbronnen de F1 domineerden.