Radar-docu over financiële crisis wint filmprijs

De documentaire Radar Extra: De Schuldvraag is in de prijzen gevallen tijdens het St. Tropez International Filmfestival. De documentaire, waarin presentatrice Antoinette Hertsenberg op zoek gaat naar antwoord op de vraag hoe de financiële crisis heeft kunnen plaatsvinden, is op het Franse festival uitgeroepen tot beste documentaire. Dat maakte AvroTros zaterdagavond bekend.

De Schuldvraag werd in december in twee delen op televisie uitgezonden. De documentaire, die online zijn première beleefde, trok volgens AvroTros op tv gemiddeld 1,6 miljoen kijkers. Voor de film sprak Hertsenberg met topeconomen, wetenschappers, ondernemers, bankiers en consumenten over de financiële crisis. De Schuldvraag maakte in Frankrijk kans op drie prijzen, maar pakte alleen de onderscheiding voor beste documentaire.

Het St. Tropez International Filmfestival ging vorige week zondag van start in Nice. Zaterdagavond werd de tweede editie van het festival afgesloten. Tijdens het St. Tropez International Filmfestival zijn films, documentaires en televisieseries van over de hele wereld te zien. Het festival vindt gelijktijdig plaats met het wereldberoemde filmfestival van Cannes.