Doden door autobom in Nigeriaanse stad Kano

Door een aanslag met een autobom in de christelijke wijk van de stad Kano in het noorden van Nigeria zijn zondag zeker vier mensen om het leven gekomen en vijf gewond geraakt. Volgens de politie was de dader vermoedelijk op weg naar een straat met drukke restaurants en bars, maar zijn de explosieven te vroeg ontploft.

Kano, de een na grootste stad in Nigeria, heeft een overwegend islamitische bevolking. In de stad geldt de sharia, maar de autoriteiten passen deze over het algemeen niet toe op de bars en hotels in de christelijke wijk Sabon Gari, wat in de lokale Hausa-taal 'Vreemdelingenkwartier' betekent.

Moslimextremisten zijn de dans- en drankgelegenheden in Sabon Gari een doorn in het oog. Bij bomaanslagen in maart en juli vorig jaar kwamen bijna vijftig mensen om het leven. De aanslagen worden toegeschreven aan de terreurorganisatie Boko Haram, die ook achter recente zware bomaanslagen in de hoofdstad Abuja en de ontvoering van honderden schoolmeisjes in het noorden van Nigeria zit.