Schuur overgestapt motorclublid Heemskerk in brand

De schuur van een voormalig lid van motorclub No Surrender is vrijdagnacht in vlammen opgegaan. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg op de woning aan de Händelstraat, meldt de politie. De omgeving van de schuur is wel beschadigd.

De brand werd rond 03.30 uur ontdekt. De brandweer moest verschillende omwonenden wekken zodat zij hun auto's konden verplaatsen om ruimte te maken voor de brandweerwagen. De eigenaar van de schuur heeft onlangs No Surrender verlaten, laat de politie weten. Hij is nu prospectlid van Bandidos, wat inhoudt dat hij in een soort proefperiode zit.

De politie onderzoekt hoe de brand is ontstaan. Een woordvoerder benadrukt dat nog niet vaststaat dat de brand is aangestoken. "We onderzoeken onder meer of de brand bijvoorbeeld door kortsluiting kan zijn ontstaan." De woordvoerder kon niet zeggen of de motor van de bewoner in de schuur stond.

De spanningen tussen motorclubs in Nederland zijn de afgelopen maanden sterk toegenomen. Zo werden in Limburg verschillende keren huizen van motorclubleden met een explosief bekogeld. Dat heeft onder meer te maken met de komst van de Bandidos. Deze Amerikaanse club staat bekend als tegenhanger van de Hells Angels.

In Noord-Holland werd eerder bij een clubhuis van Bandidos in Heerhugowaard brand gestoken. In Alkmaar werd een granaat naar een woning gegooid, die bedoeld leek te zijn voor de overbuurman. Die had een maand eerder een motorclub verlaten.