Brand gesticht bij Bandidos Heerhugowaard

Bij het clubhuis van Bandidos in het Noord-Hollandse Heerhugowaard is vrijdagnacht brand gestoken. Onbekenden hebben een stapel pallets tegen het clubgebouw op een bedrijventerrein aangestoken, meldt het Noord-Hollands Dagblad.

Donderdag werd bekend dat de leden van motorclub No Surrender in Heerhugowaard overstappen naar Bandidos. Na de chapter in Limburg vormen zij daarmee de tweede Nederlandse afdeling van Bandidos in Nederland.

Na het bekend worden van de overstap besloot de politie er direct permanent de wacht te houden. Bandidos wordt namelijk gezien als de aartsrivaal van de Hells Angels.

Vrijdag werd het politietoezicht vervangen door cameratoezicht. De eerste nacht zonder politiebewaking is het dus al meteen misgegaan. De brandweer moest een roldeur met een koevoet openbreken om na te gaan of de brand ook binnen woedde. De schade bleef volgens de krant beperkt tot een gesprongen raam en een verbrande dakrand. De brandweer heeft het vuur geblust. De politiebewaking is weer aanwezig.

In Sittard leidde de komst van Bandidos al tot problemen. In Nieuwstadt, vlak bij Sittard, werden twee keer explosieven gegooid naar de woning van de president van de Limburgse afdeling van Bandidos, Harrie Ramakers. Eerder was die lid van de Hells Angels in Oirsbeek.

Burgemeester Han ter Heegde van Heerhugowaard benadrukte donderdag nog niet bang te zijn voor onrust zoals in Limburg. Hij zei geen bezwaar te hebben zolang de motorclub zich aan de voorwaarden houdt.