Vettel ziet kansen in Monaco

Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel ziet kansen voor zichzelf tijdens het Formule 1-weekend in Monaco. Het team van Mercedes domineert het seizoen 2014, maar de Red Bull-rijder weet dat dit in het prinsdom niets zegt, omdat daar de Renault-motor traditioneel sterk is.

ESPN vroeg Vettel of het mogelijk was om volgende week een bedreiging te vormen voor de Mercedes. "Het is lastig te voorspellen, maar ik denk van wel ja. Monaco is een circuit waarop vermogen minder belangrijk is. Het is niet zo dat het er helemaal niet toe doet, maar het speelt in ieder geval een minder grote rol dan op andere circuits."

De Duitser weet dat de Mercedes een betere motor heeft, maar laat zich hierdoor niet uit het veld slaan. "Wat ons ook zou helpen, is regen, want als het regent, liggen er altijd kansen." Een ander pluspunt dat hij heeft is het nieuwe chassis waarmee hij in Spanje in de race van de vijftiende naar de vierde positie wist te rijden. "Ik voelde me afgelopen weekend een stuk beter dan tijdens de voorgaande races."