Klaassen uitgeroepen tot talent van het jaar

Davy Klaassen is verkozen tot talent van het jaar. De middenvelder van Ajax kreeg de meeste stemmen van de jury, bestaande uit Johan Cruijff, Frank de Boer, Wim Jonk, Jan Wouters, Ron Jans, Ronald Koeman, Youri Mulder, Philip Cocu, Willy Dullens en Erwin Koeman, meldt De Telegraaf dinsdag.

"Davy Klaassen is op jonge leeftijd erg sterk teruggekomen van een zware blessure. Dankzij een constant seizoen verdient hij deze prijs", vertelt Cruijff. De 21-jarige Hilversummer krijgt een trofee en mag een Cruyff Court laten aanleggen op een locatie naar keuze. Hij volgt Marco van Ginkel op op de erelijst. Eerder wonnen voetballers als Arjen Robben, Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar de prijs.

Klaassen debuteerde in 2011 in het eerste elftal van Ajax, maar hij beleefde dit seizoen zijn doorbraak. "Het is voor mij een fantastisch seizoen geweest. Ik heb een vaste plek in het team weten te bemachtigen en veel doelpunten gemaakt", laat hij weten. "Morgen mag ik me bij Oranje melden. Nu hoor ik ook nog dat ik deze prijs heb gewonnen."