Beachvolleybalsters kwalificeren zich niet voor Grand Slam

Beide Nederlandse vrouwenteams in de kwalificatie van het Grand Slam in Shanghai zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Rimke Braakman en Jantine van der Vlist verloren in de tweede ronde, terwijl Laura Bloem en Marloes Wesselink al in de eerste ronde onderuit gingen.

Bloem en Wesselink moesten aantreden tegen het Tsjechische duo Bonnerova/Hermannova. Het zou een lange wedstrijd worden, maar na 59 minuten konden de Nederlandse vrouwen weer inpakken: 26-28, 27-15, 7-15.

Braakman en Van der Vlist waren in de kwalificatie als zesde geplaatst en stonden daardoor al in de tweede ronde, waarvan de winnaars naar het hoofdtoernooi gaan. Tegen Revuelta/Candelas begonnen ze met een 21-16 setwinst nog goed, maar daarna waren de Mexicaansen te sterk. Met 19-21 en 9-15 moesten de Nederlandse vrouwen zich teleurstellend gewonnen geven.

Door de uitschakeling van beide teams vormen Madelein Meppelink en Marleen van Iersel het enige Nederlandse duo dat vanaf donderdag in het hoofdtoernooi zal spelen.