Pro-Wildersmars in Nijmegen zaterdag

Veel Nijmegenaren zijn het zwaar oneens met de aangiftes tegen Geert Wilders. Met name het feit dat burgemeester Bruls het in zijn hoofd haalde om namens de samenleving ook aangifte te doen, wordt gevoeld als een schop tegen het zere been. Uit protest gaan ze –zeer been of niet- een stukje wandelen.

De volgelingen van de ondemocratische beweging vinden de actie van de burgervader niet democratisch. Volgens een woordvoerder sprak hij niet namens de hele gemeenschap. "Is dat democratie?"

Komende zaterdag moet de lange mars plaatsvinden. Als verzamelplaats is het Kronenburgerpark gekozen. Om een uurtje of een gaat de stoet richting politiebureau om daar (je raadt het al) aangifte te doen tegen Bruls, wegens machtsmisbruik.

Volgens een mede-initiatiefneemster hebben zich op Facebook maar liefst 80 mensen aangemeld voor de anti-Bruls en pro-Wilderswandeltocht. De blonde leider zelf is ook uitgenodigd. De gemeente is inmiddels officieel ingelicht, maar een vergunning schijnt niet nodig te zijn. De organisatie heeft namelijk ontdekt dat demonstreren een grondrecht is. Gezien het feit dat hun grote leider aangegeven heeft geen moeite te hebben met het schrappen van delen van de grondwet, mogen ze wel opschieten.