Pedro gevonden na tip Amber Alert

De 9-jarige Pedro Ates is gevonden dankzij een tip die binnenkwam nadat een Amber Alert was uitgegeven. Die tip leidde naar een plantsoen in Amsterdam-Osdorp, waar de politie dinsdag rond 08.30 uur spullen van de jongen vond. Al snel kwam hij die spullen daar ophalen en was hij dus terecht, meldt de politie.

Wat er met de jongen is gebeurd in de ruim 24 uur dat hij werd vermist, wordt nog onderzocht. "We zijn nu in ieder geval heel blij dat hij terecht is", zegt een politiewoordvoerder.

De jongen vertrok maandag rond 08.00 uur van huis, maar kwam nooit op zijn basisschool in Badhoevedorp aan. Daar werd niet aan de ouders doorgegeven dat de jongen niet was aangekomen. De school onderzoekt waarom dat niet is gebeurd. Pas toen de jongen niet terugkwam van school, ontstond argwaan. Even na 21.00 uur nam een van de ouders contact op met de politie.

De politie deed een melding op Burgernet, maar dat leverde geen reacties op. Rond middernacht werd alarm geslagen met een Amber Alert. Hierdoor kwamen bij de politie veel telefoontjes binnen, waaronder dus de gouden tip.