[PS] Sochi vandaag - zaterdag 15 maart

Vandaag is de achtste wedstrijddag van de Paralympische Winterspelen in Sochi. In dit dagelijkse overzicht op FOK!sport lees je alles over de Nederlanders en prominenten die in actie komen, opmerkelijke feitjes en wanneer de wedstrijden van vandaag plaatsvinden.

Overzicht evenementen:

Tijd (NL) Sport Onderdeel Medaille
06.30 uur Curling Halve finale: Groot-Brittannië - Rusland Nee
06.30 uur Curling Halve finale: Canada - China Nee
06.30 uur Alpineskiën Mannen, visueel beperkt, reuzenslalom 1ste run Nee
06.55 uur Alpineskiën Mannen, staand, reuzenslalom, 1ste run Nee
07.00 uur Langlaufen Gemixed, estafette, 4 x 2,5 kilometer Ja
07.45 uur Alpineskiën Mannen, zittend, reuzenslalom, 1ste run Nee
09.00 uur Langlaufen Open, estafette, 4x2,5 kiloeter Ja
10.00 uur IJshockey Bronzen medaille: Canada - Noorwegen Ja
10.30 uur Alpineskiën Mannen, visueel beperkt, reuzenslalom 2de run Ja
10.50 uur Alpineskiën Mannen, staand, reuzenslalom, 2de run Ja
11.25 uur Alpineskiën Mannen, zittend, reuzenslalom, 2de run Ja
12.30 uur Curling Finale Ja
12.30 uur Curling Bronzen medaille Ja
17.00 uur IJshockey Finale: Verenigde Staten - Rusland Ja

Nederlanders in actie:

Vandaag zal alleen zitskiër Kees-Jan van der Klooster. Na een wat teleurstellende Spelen tot nu toe hoopt Van der Klooster het goed af te sluiten op de reuzenslalom. Een plek op het podium wordt niet verwacht. Om 07.45 uur Nederlandse tijd zal de eerste run beginnen, om 11.25 uur begint de tweede run. 

Prominenten

Vandaag is het ook de dag van de finales. Allereerst wordt er 's ochtends door de curlers beslist wie er voor het goud zullen gaan strijden later die dag. In de eerste halve finale neemt Groot-Brittannië het op tegen gastland Rusland. In de tweede halve finale zal topfavoriet Canada het opnemen tegen China. De finale en de wedstrijd om de bronzen medaille zal plaatsvinden om 12.30 uur Nederlandse tijd.

Daarnaast zijn vandaag de finales van het ijssleehockey. De strijd om het brons is een herhaling van 2010 in Vancouver. Canada, wat vooraf toch favoriet was voor het goud, miste in Vancouver het brons en verloor toen van Noorwegen. In Sochi wilden ze voor goud gaan maar ook dat mislukte, in de halve finale verloren ze van de Verenigde Staten dankzij de trefzekere zestienjarige Declan Farmer. Om niet volledig op herhaling van 2010 te gaan zullen ze nu toch echt moeten winnen van Noorwegen. 

De finale is wederom een kraker. De VS zal het opnemen tegen Rusland, wat altijd een beladen wedstrijd is. Voor het thuispubliek zal Rusland er alles aan doen om de VS te verslaan, maar de Russen zullen dat niet zomaar cadeau krijgen. Om 17.00u Nederlandse tijd zal de wedstrijd van start gaan.