O'Sullivan wint Welsh Open met een 147

Met de maximale break van 147 heeft snookeraar Ronnie O'Sullivan voor de derde keer het Welsh Open op zijn naam geschreven. In Newport wist hij in de finale af te rekenen met de Chinees Ding Junhui. Het werd 9-3 voor The Rocket.

Het is de twaalfde 147 voor O'Sullivan. Hij passeert hiermee Stephen Hendry, die elf keer een maximum break wist te maken. O'Sullivan was het hele toernooi goed in vorm, hij verloor slechts tien frames in zeven partijen. Deze overwinning is goed voor 70.000 euro plus een bonus van 2.500 euro voor de hoogste break.

Ook Junhui had niets in te brengen tegen O'Sullivan. Bij de pauze stond het al 7-1 voor de wereldkampioen. The Chinese Sensation mocht in het tweede deel van de partij nog twee frames pakken, maar daar bleef het bij. Junhui is ook bezig aan een goed seizoen. Hij won dit jaar Shanghai Masters, Indian Open, International Championship en de German Masters. 

De snookeraars reizen komende week naar het Chinese Haikou voor de World Open. Voor het wereldkampioenschap staan ook nog de Player Championship Finals en de China Open op het programma.