Columnist zegt 'sorry Oranjefans' na haatmail

Columnist van The Wall Street Journal Matthew Futterman heeft "een bombardement aan haatmail uit Nederland ontvangen", nadat hij had geklaagd dat de Nederlandse overmacht bij het schaatsen op de Olympische Winterspelen de sport "nogal saai maakt voor iedereen die geen oranje ondergoed draagt". Onder de kop "Beste Nederlanders, vergeef mij alsjeblieft", wil Futterman het goedmaken.

De column kwam hem op reacties te staan als "Hallo huilbaby. Kom naar Nederland en je krijgt mijn 50-jarige Nederlandse vuisten tegen je lelijke kop".

In zijn dinsdag verschenen column brengt Futterman een ode aan Nederland, waarin hij zijn grote bewondering uitspreekt voor Ruud Gullit, kinderkopjes, friet met mayonaise, koning Willem-Alexander en schilderijen van Pieter Bruegel de Oude (mogelijk overigens een Vlaming) met schaatsers erop. Zo wil hij duidelijk maken dat hij niets tegen Nederland heeft.

"Het was niet persoonlijk", besluit hij. ",Win alle schaatsmedailles die jullie willen. Geniet ervan. Maar alsjeblieft, geen 50-jarige vuisten tegen mijn lelijke kop."

Columnist zegt'sorry Oranjefans' na haatmail
Columnist zegt'sorry Oranjefans' na haatmail (Foto: ANP)