Producent Mimoun ondanks verlies genoten van Emmy's

Joram Willink heeft geen bittere nasmaak overgehouden aan de uitreiking van de International Emmy Kids Awards. De door hem geproduceerde korte jeugdfilm Mimoun maakte maandagavond in New York kans op de prestigieuze tv-prijs, maar greep mis. "Desalniettemin fantastisch om op het podium te staan", reageert Willink tegen Novum Nieuws.

"Geweldig, fantastisch. Ik was nog nooit naar New York geweest", gaat de producent verder. "Ik had het voor geen goud willen missen." Willink laat weten dat de Emmy-nominatie hem ook qua werk 'wel veel gebracht' heeft. Zo gaat hij een nieuw jongerenproject voor de NCRV ontwikkelen. Details kan Willink echter nog niet geven.

Mimoun gaat over een jongen die de verleiding om het criminele milieu in te gaan moet weerstaan. De korte film was genomineerd in de categorie tv-film en/of miniserie. Er was nog een Nederlandse kanshebber, het programma Mijn Vader/Moeder Is... over kinderen met een vader of moeder met een speciaal verhaal. Die productie greep mis in de categorie Factual.

De International Emmy Kids Awards zijn bestemd voor de beste jeugdprogramma's buiten de Verenigde Staten. Het was de tweede keer dat de prijzen werden uitgereikt.


Producent Mimoun ondanks verlies genoten van Emmy's (Foto: Novum)