Winterweer teistert zuiden VS

Extreme sneeuwval heeft in het zuiden van de Verenigde Staten flinke schade aangericht. Van Georgia tot Texas gleden in totaal honderden auto's van de weg af of botsten op elkaar. Het winterweer kostte aan zeker zes mensen het leven.

De gouverneurs van zes staten riepen de noodtoestand uit. Veel Amerikanen kwamen vast te zitten op hun werk, op school of in urenlange files. Op sommige plaatsen viel een kleine tien centimeter sneeuw.

In het noorden van de VS zou dit nauwelijks problemen veroorzaken, maar de zuidelijke staten zijn niet bekend met zulke hevige sneeuwval. Twee mensen kwamen bij een auto-ongeluk in Alabama om het leven. Vier mensen stierven in Mississippi toen hun woonwagen door een kapotte verwarming in brand vloog.

In Atlanta moest een vrouw die in een file was gestrand met hulp van een politieofficier langs de snelweg bevallen van haar dochter. De bevalling verliep zonder problemen. Veel reddingspogingen verliepen moeizaam, omdat de meeste zuidelijke staten over weinig sneeuwploegen en zoutvoorraden beschikken. In North en South Carolina, Georgia, Alabama, Mississippi en Louisiana werd de noodtoestand afgekondigd.