Oostkust VS schuil onder dikke laag sneeuw

Een groot deel van de oostkust van de VS is bedekt met een laag sneeuw van soms wel 45 centimeter dik. Duizenden vluchten zijn geannuleerd in het gebied tussen Washington en Boston, overheidskantoren sloten de deuren en de dagelijkse rit naar en van het werk voor forenzen verzandde in chaos.

De winterstorm trof het gebied tussen Kentucky en Massachusetts, over een afstand van zestienhonderd kilometer. Vooral de stedelijke corridor tussen Philadelphia en Boston kreeg ervan langs. Miljoenen automobilisten ondervonden hinder door het winterweer.

In New Jersey viel ruim 39 centimeter sneeuw, aldus de National Weather Service, in Philadelphia viel een pak van dertig centimeter. In delen van New York was de sneeuwlaag 25 centimeter dik.

De sneeuwstorm was heviger dan op voorhand werd gedacht. In Massachusetts werd om die reden een weerwaarschuwing uitgestuurd. Meteorologen waarschuwen dat de storm gevolgd zal worden door strenge kou, nu vanuit Canada een arctische luchtstroom wordt aangetrokken.

In Maryland viel ten minste een dode door het weer. Een automobilist verloor de macht over het stuur. Mogelijk zijn er elders meer doden gevallen.