Kleintje Pils met Y.M.C.A. naar Sochi

Kleintje Pils gaat toch gewoon naar Rusland. Het dweilorkest is bovendien van plan om bij de Olympische Spelen in Sochi het 'roze' nummer Y.M.C.A. te spelen. "Het zit in een medley", vertelt bandleider Ruud Bakker aan Novum Nieuws.

Y.M.C.A. is niet speciaal voor Sochi toegevoegd aan het repertoire. Kleintje Pils speelt de medley al sinds de Olympische Spelen van 2002 in Salt Lake City. "Niet omdat het een homonummer is, maar omdat het leuk was om Amerikaanse liedjes te spelen in de Verenigde Staten."

Kleintje Pils heeft, zoals gebruikelijk is, een repertoirelijst opgestuurd naar het organiserend comité in Rusland. "We hebben nog geen reactie gehad."

Paul de Leeuw riep Kleintje Pils maandag op 'roze nummers' als Y.M.C.A. te spelen in Rusland als protest tegen de antihomowetgeving. De internationale media-aandacht voor de mogelijke protestactie overdonderde het dweilorkest echter. "We gaan gewoon, de rust is weer een beetje teruggekeerd", aldus Bakker. "We hopen ons nu in alle rust voor te kunnen bereiden. De laatste nummers moeten we nog instuderen."

De Leeuw nuanceerde zijn uitspraken vrijdagochtend. De presentator zei onder meer dat hij niemand wil oproepen tot provocatie in Rusland. "Ga gewoon naar Sochi toe, doe gewoon je ding, maar ga vooral niet provoceren", zei hij in WNL-programma Vandaag de Dag. "Dat kan gevaarlijk zijn."

Kleintje Pils bereidt zich de komende weken voor op de Spelen. "We moeten muzikaal op sterkte komen. En we moeten zorgen voor nieuwe klompen en nette kleren."