Lopez nieuwe teambaas Lotus

Gerard Lopez is per direct aangesteld als nieuwe teambaas bij het Lotus Formule 1-team. Hij neemt hiermee het stokje over van Eric Boullier. Lopez zal zijn nieuwe functie gaan combineren met zijn voorzitterschap. Dit maakte Lotus vandaag bekend in een persverklaring.

"Het Lotus Formule 1-team heeft nooit stilgestaan en we gaan een spannend seizoen tegemoet met een hele nieuwe wagen, nieuwe partners en een nieuw management in Enstone. We hebben geweldige dingen bereikt de laatste jaren en we moeten deze trend voorzetten", aldus Lopez.

"We bedanken Eric voor zijn inzet de afgelopen vier jaar en we zijn ervan overtuigd dat we de komende seizoenen mee kunnen blijven strijden als één van de topteams in de Formule 1." In zijn verklaring liet Lopez ook weten dat de renstal YotaPhone aan heeft weten te trekken als nieuwe sponsor voor 2014.

Het gerucht gaat dat Boullier mogelijk bij het team van McLaren aan de slag kan gaan. De positie van Martin Whitmarsh is sinds het terug aantreden van Ron Dennis als CEO allerminst zeker.