Ouya-oprichter verlaat bedrijf

Muffi Ghadiali, een van de oprichters achter de Android-console Ouya, heeft het bedrijf verlaten. Volgens website TechCrunch hebben bronnen aangegeven dat het zijn eigen keuze is geweest, maar de precieze reden van zijn vertrek is niet bekendgemaakt.

Ghadiali, die eerder bij Amazon verantwoordelijk was voor het uitbrengen van de Kindle, heeft vanaf de start een heel belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling en het uitbrengen van de Ouya. Hij stond onder andere aan het hoofd van de teams die verantwoordelijk waren voor de hardware en de firmware.

Ouya zelf heeft de volgende verklaring uitgebracht aan techCrunch:
"OUYA is focusing more on the next phase of the business and product development. We’ve made some recent changes including the departure of Muffi Ghadiali who was invaluable during the launch of OUYA. As is to be expected, OUYA is an ever-changing business, and as we continue to grow our needs shift accordingly."

Er gaan inmiddels ook geruchten rond dat het vertrek van Ghadiali te maken heeft met de slechte verkoopcijfers van de console. Het bedrijf heeft nooit bekendgemaakt hoeveel consoles er zijn verkocht, maar de verkoop van software voor Ouya verloopt tot op heden behoorlijk teleurstellend.