Simeone over Barcelona: "Klein verschil van 400 miljoen"

De strijd om de Spaanse koppositie eindigde zaterdagavond onbeslist. Diego Simeone is trots op de strijdlust die zijn spelers aan de dag legden tegen FC Barcelona.

De succesvolle oefenmeester van Atlético Madrid had zaterdag de mogelijkheid om de koppositie over te nemen van de Catalaanse grootmacht, maar bleef in eigen huis steken op een doelpuntloos gelijkspel. Beide ploegen blijven qua puntensaldo gelijk.

Sinds Simeone twee jaar geleden de teugels in handen kreeg bij Atlético gaat het opwaarts met de club. Zo werd vorig seizoen beslag gelegd op de Copa del Rey, en presteert de ploeg ook in de Primera División boven verwachting.

Simeone benadrukt dat het niet vanzelfsprekend is dat Atlético zich met Barcelona kan meten. Hij wijst op de financiële verschillen. "Wij hebben veel respect voor Barcelona. Er is maar een klein verschil van 400 miljoen euro", knipoogt hij tegenover AS. "Wij hebben hard gevochten en dat is goed."

Volgens de Argentijnse oud-international ligt de sleutel tot het succes van Atlético besloten in de bereidwilligheid van de spelers om voor elkaar door het vuur te gaan. "Met deze groep spelers, die elke wedstrijd hun leven willen geven, hebben we iedere wedstrijd een kans op succes."

Ofschoon het resultaat voor menig supporter teleurstellend was, kon Simeone wel genieten van de krachtmeting met de formatie van Gerardo Martino. "Oké, het was een schaakwedstrijd. Maar ook wedstrijden die in 0-0 eindigen kunnen voor professionals interessant zijn. De fans willen doelpunten zien, wij willen een slimme wedstrijd spelen. Barcelona heeft veel doelpunten gemaakt, en als je ze een kans geeft dan kunnen ze je pijn doen. We hebben onze kansen gehad, maar ik ben blij met de inspanningen van mijn team."