Telltale wil zich graag wagen aan James Bond

Telltale Games zou graag een James Bond-game willen maken, waarbij de focus dan veel meer op sluipen en spionage komt te liggen. Mede-oprichter van Telltale Kevin Bruner heeft in een interview met Official Xbox Magazine gezegd dat, als geld geen bezwaar zou zijn, James Bond zijn allereerste keuze zou zijn.

"Ik ben een groot james Bond-fan en ik raak altijd gefrustreerd als games hem wegzetten als een massamoordenaar", zegt Bruner in het interview. "Hij is een superspion en dat is heel iets anders. De films maken van hem veel minder een massamoordenaar en in de boeken komen niet veel doden voor, maar veel meer intriges en spionage."

In het interview geeft Telltale-topman Dan Connors verder nog aan dat, ondanks dat gelicenseeerde spellen belangrijk zijn geweest voor het succes van de studio, het idee van een origineel IP creëren hem erg aanspreekt.

"We denken nu meer in de richting van 'Kunnen we een geweldig verhalenverteller binnenhalen om samen iets te maken dat niet alleen een videogame gaat worden, maar veel meer transmediaal gaat worden?' Connors denkt hierbij aan een game in combinatie met een stripboek of een televisieserie. "We zien dat echt als het volgende dat gaat gebeuren", aldus Connors.

Op dit moment is Telltale Games begonnen met het uitbrengen van het tweede seizoen van episodische game The Walking Dead en de eerste episodes van The Wolf Among Us. Verder is bekend dat zij in ieder geval werken aan een game rond Game of Thrones en een bewerking binnen de Borderlands-serie.