Wüst naar EK allround, Kramer niet

Ireen Wüst verdedigt over anderhalve week haar Europese titel allround. De Goirlese is door de KNSB aangewezen voor de titelstrijd in Hamar. Ook Yvonne Nauta, Diane Valkenburg en Marije Joling mogen naar Noorwegen. Sven Kramer doet definitief niet mee. Koen Verweij, Douwe de Vries, Jan Blokhuijsen en Renz Rotteveel vormen de Nederlandse delegatie.

Kramer was overigens niet de enige schaatser die niet naar het EK wilde. Ook Jorien ter Mors en Antoinette de Jong zagen af van het toernooi. Jorien Voorhuis en Bob de Jong zijn als reserves aangewezen.

Kjeld Nuis komt op 18 en 19 januari in actie bij het WK sprint in Nagano. De winnaar van de wereldbeker op de kilometer van vorig seizoen kan zich volledig op dat toernooi richten omdat hij zich niet plaatste voor Sochi. Ronald en Michel Mulder gaan ook naar het WK, Thomas Krol is reserve. Stefan Groothuis was ook benaderd om naar Japan af te reizen, maar hij wil zich volledig richten op de Spelen.

Margot Boer voert de afvaardiging naar het WK sprint bij de vrouwen aan. Ook Laurine van Riessen, Thijsje Oenema en Anice Das mogen strijden om de sprinterskroon. Annette Gerritsen is reserve. Lotte van Beek en Marrit Leenstra zagen af van de titelstrijd.