Vos wint met overmacht in Surhuisterveen

Vandaag heeft Marianne Vos met overmacht de veldrit in Surhuisterveen gewonnen. De regerend wereldkampioene reed al gauw de rest van het veld op grote achterstand. Het is al de vierde keer op rij dat Vos de veldrit in Friesland op haar naam zet.

Gisteren moest Vos nog de Amerikaanse Katherine Compton voor zich dulden in het Belgische Baal. Compton startte niet in Friesland. Tijdens de wereldbekerwedstrijd op tweede kerstdag in Heusden-Zolder was de Amerikaanse haar ook al te snel af. In Loenhout schreef Vos weer de winst op haar naam. 

De 26-jarige alleskunner op de fiets was tevreden met haar race. "Het ging wel heel goed vandaag. Deze overwinning nemen we toch mooi weer mee. Het is heel fijn om 2014 zo te beginnen." 

Komende periode is een drukke periode voor Vos. Dit weekend rijdt ze in Rome, daarna de Nederlandse kampioenschappen en begin februari staat ze in Hoogerheide aan de start om haar wereldtitel te verdedigen. Ook zal ze een uitstapje maken naar de mountainbike, bij de race Egmond-Pier-Egmond. "In Rome zal al de concurrentie er weer zijn en zal het vuur weer aan mijn schenen worden gelegd. Maar ik kijk ernaar uit", meldt Vos.