"Graziano is nog populairder dan ik destijds"

De populariteit van Graziano Pellè bij Feyenoord kent geen grenzen. Er gaat geen dag voorbij dat de Italiaan niet met hordes fans op de foto's moet. Pellè is hot, zowel bij de vrouwelijke fans die op zijn looks vallen als bij de mannelijke fans die zijn voetbal adoreren.

"Graziano is nog populairder dan ik destijds", zegt oud-spits van Feyenoord Pierre van Hooijdonk in het Algemeen Dagblad. "Niet dat ik aandacht tekortkwam, maar hij is een hype. Echt ongekend."

"Raar", reageert Pellè. "Pierre won de UEFA Cup voor Feyenoord. Hij scoorde vaker en was beslissender dan ik. De enige reden dat ik populairder ben, is misschien omdat ik Italiaan ben. Ruud Gullit was in Italië óók een fenomeen, omdat hij een Nederlander was. Naar je landgenoten kijk je nuchterder."

"Toch is tastbaar succes op het veld altijd belangrijker. Hartstikke leuk dat jongetjes in Rotterdam hetzelfde kapsel willen als ik, maar Pierre heeft de UEFA Cup gewonnen. Dat telt écht. Dat blijft voor altijd", aldus Pellè over de oud-spits.

Van Hooijdonk speelde van 2001 tot 2003 en van 2006 tot 2007 voor Feyenoord. Pellè komt sinds 2012 uit voor de Rotterdammers. Dit seizoen scoorde de Italiaan alweer dertien doelpunten in zestien wedstrijden.