Gijs Staverman wil clip Last Christmas naspelen

Gijs Staverman hoopt de clip bij Last Christmas van Wham! ooit nog eens dunnetjes over te doen. "Alle kerstmuziek vind ik leuk", zegt de dj tegen Novum Nieuws. "Ik heb nog steeds het gevoel dat ik met een stel vrienden ooit een keertje Wham! met Last Christmas moet naspelen in de sneeuw". In de clip uit 1984 viert zanger George Michael kerst met een groep vrienden in een skioord.

De dj vindt het nummer 'de ultieme kerstplaat', maar zet hem ook bovenaan zijn lijstje van slechtste kerstnummers. "Laat ik het zo zeggen: ik heb een haat-liefdeverhouding met Wham!", zegt Staverman. "Ik vind het het leukste om Wham! te luisteren met Last Christmas en ik vind het ook misschien wel de verschrikkelijkste plaat. Echt een guilty pleasure: het mag eigenlijk niet meer."

De dj juicht artiesten die een poging doen het nummer te doen vergeten toe. "Heel veel artiesten die proberen het wel. Elk jaar proberen ze weer een nieuw kerstnummer op te nemen", zegt hij. "Een nieuwe Wham! met de nieuwe Last Christmas, ik denk dat iedereen daar voor openstaat. Maar ja, doe het maar eens."

Last Christmas staat dit jaar op nummer 743 in de Top 2000. De lijst van Radio 2 werd op eerste kerstdag geopend door Staverman. Hij mag hem op 31 december ook weer afsluiten.