Andretti bang voor V6-motor

De V6-turbomotor neemt wellicht de charme van de Formule 1 voor een deel weg. Dat is de angst van Mario Andretti nu de V8-motor voorgoed het zwijgen wordt opgelegd.

De oud-wereldkampioen sprak met GPUpdate.net over de veranderingen. "Ik ben helemaal verliefd op het geluid van de hedendaagse Formule 1, maar vrees dat hier volgend jaar een einde aan komt. Het is misschien een beetje plat, maar ik vind dat het geluid bijdraagt aan de romantiek van de sport. Ik had het hier laatst nog met Bernie Ecclestone over. Hij zei me dat het een verkeerde beslissing was om van motor te veranderen. Natuurlijk moet de sport technologisch vooruit blijven gaan, met KERS en al dat soort zaken. Dat zijn ook interessante ontwikkelingen. Maar ik houd mijn hart vast als het gaat om het geluid van de nieuwe motor."

Zelf reed Andretti in het eerste turboperiode in de F1. "Het geluid van de Formule 1 is altijd indrukwekkend geweest. Zelfs mensen die niets met de sport hebben, hebben ontzag voor het lawaai dat deze motoren maken. Het geluid heeft naar mijn mening een belangrijk aandeel in de charme van deze sport en ik zou dan ook niet graag zien dat dit minder wordt."