Stormschade lijkt mee te vallen

De storm die maandag en dinsdag over het land trok, lijkt minder schade te hebben veroorzaakt dan stormen in oktober en eerder in december. "Wij verwachten dat er voor een paar miljoen euro schade is", zegt een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars.

De eerste storm, in oktober, zorgde voor een schadepost van zo'n 95 miljoen euro. "Toen stonden de bomen nog in het blad en waaiden er dus erg veel takken los, dat gaf veel schade", legt de woordvoerder uit. Vallende takken en bomen leidden toen tot twee doden.

Het verbond schat de schade van de sinterklaasstorm op vijf tot tien miljoen euro. "Veel wat los zat, was in oktober al weggewaaid. Ook zat er geen blad meer aan de bomen", zegt de woordvoerder. Omdat er na de storm van december nog minder overbleef dat nog weg kon waaien, verwacht de woordvoerder dat het schadebedrag nu nog lager uitvalt. "Er waren wel een paar grote incidenten, zoals de schade aan het theater waar Soldaat van Oranje wordt opgevoerd, maar in totaal zijn er minder incidenten dan bij de vorige storm."

Het verbond verwacht tegen het eind van de week een vollediger beeld te kunnen geven van de schade.