Spelers Bayern München balen van loting

Bayern München is in de achtste finales van de Champions League gekoppeld aan Arsenal. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge had The Gunners graag ontlopen.

Bayern en Arsenal troffen elkaar vorig seizoen ook al in de achtste finales van de Champions League. Der Rekordmeister bereikte destijds met veel moeite de volgende ronde. "We hadden een minder sterke tegenstander kunnen loten", reageert Rummenigge op de loting. "Ik had liever tegen Zenit gespeeld dan tegen Arsenal. We weten nu dat we een tegenstander treffen die veel respect verdient. We moeten twee keer ontzettend goed voor de dag verschijnen."

Aanvoerder Philipp Lahm had Arsenal graag ontlopen. "Arsenal is het sterkste team dat we hadden kunnen treffen. Hier hadden we niet op gehoopt", zegt Lahm tegenover diverse media. "Arsenal heeft zich afgelopen zomer versterkt met spelers die over veel kwaliteit beschikken. Het wordt een gigantische uitdaging voor ons. Maar ons doel blijft hetzelfde. We willen de volgende ronde bereiken."

Ook Jerome Boateng verwacht een zware kluif te hebben aan Arsenal. "We hadden het niet zwaarder kunnen treffen. Zij zullen zeer gemotiveerd zijn nadat wij ze vorig seizoen hebben uitgeschakeld. Ik verwacht twee zware wedstrijden."