[Serie A] Juventus stoot Roma voor het eerst van de troon

Juventus heeft voor het eerst dit seizoen de koppositie gegrepen in de Serie A. De landskampioen won zondag met 2-0 bij Livorno en passeerde daardoor AS Roma op de ranglijst. De Romeinen, die tot dusver de dans leidden, kunnen maandag bij winst op Cagliari de kop weer heroveren.

Juventus legde Livorno pas na rust op de pijnbank. Na 62 minuten brak Fernando Llorente de ban. Carlos Tevez gooide de wedstrijd vervolgens op slot: 2-0. Juventus verzamelde 34 punten uit de eerste dertien duels.

Nummer vijf Fiorentina slikte een nederlaag. De ploeg van coach Vincenzo Montella ging met 1-0 onderuit bij Udinese. Verdediger Thomas Heurtaux scoorde na 34 minuten het winnende doelpunt.

Lazio bemachtigde op de valreep een punt bij Sampdoria: 1-1. Lorik Cana scoorde in de vierde minuut van de blessuretijd de gelijkmaker. De thuisploeg was halverwege de tweede helft in ondertal aan de leiding gekomen via Roberto Soriano. Nenad Krsticic kreeg vlak na rust rood.

Sassuolo boekte een 2-0 thuiszege op Atalanta, terwijl Torino hekkensluiter Catania met 4-1 klop gaf.